Disebalik Negara Syria Ada Syiah

Kekejaman Syiah Di Syria

Umum mengetahui Negara Syria berlakunya pergolakkan di antara rakyat dan pemimpin Negara terbabit,tetapi adakah umum juga mengetahui siapa di sebalik pemerintah Negara Syria ini.Pemimpin mereka iaitu Basyar Al-Asad adalah seorang yang menganut fahaman syiah yang kuat,Begitu juga dengan bala tentera yang dipimpinnya.

Kalau dilhat atau kita buat sedikit  kajian mengenai beberapa buah Negara yang berada di timur tengah dan bumi yang kebanyakan hari ini berlakunya revolusi, Mesir contohnya yang hanya bebarapa hari sahaja telah Berjaya menumbangkan pemerintahan yang zalim. Di bumi Tunisia, Yaman, Libia dan Negara –Negara yang lain di timur tengah. Kajatuhan pemerintah yang diktator di bumi mereka itu, Berjaya yang mana kebangkitan seluruh umat Islam tidak dicampur tangan oleh fahaman agama Syiah dan berakhir dengan rakyat tidak di bunuh seperti apa yang berlaku di Syria.

Berlainan dengan bumi Syria yang diperintah oleh Syiah yang rupa-rupanya mereka ini mempunya hubungan kuat dengan musuh-musuh Islam yang lain dan mereka ini saling mempertahankan agama mereka. Negara Iran Yang Pemimpinnya juga telah membantu rejim Basyar Al-Assad dalam mengekalkan pemerintahan Syria mereka yang zalim itu. Tidak terlepas juga bantuan yang diberikan oleh Hizzbullah dari Lubnan yang juga berfahama agama syiah sama dengan mereka telah memberikan bantuan dalam mengekalakan pemerintahan agama syiah dapat diteruskan.

Baru-baru ini kedatangan  Ulama’ (Sheikh Muhammad Ali al-Sabuni Syiria) di UKM sedikit menerangkan bagaimana puak syiah sesat di syria ini telah membunuh saudara semuslim kita di syria dan beliau mendedahkan yang mana ;

kekejaman syiah di syria

1) 60 ribu yg telah TERKORBAN dgn dalam HANYA TEMPOH 2 TAHUN kekejaman berlaku.. tapi itu baru yang diwar2kn.. yg ditulis.. tapi disebaliknya ada lagi kematian yg tidak direkod berpuluh2 ribu lg kematian..

2) Sebab telah keluarnya fatwa dari ulama-ulama seluruh dunia, mereka berdasarkn Quran dan Sunnah melihat keutamaan negara Syiria tu yg istimewa.. dimana bumi Syiria adalah bumi Dimasyh: tempat Nabi Isa akan turun nanti, Syam Syiria.. dan Imam Mahdi mengikut dalil al-Quran..

3) Jadi jihad di negara Syiria kerana bantu syiria ibarat bantu Palestine.. tapi isu di Syiria ramai org tak tahu berbanding dgn Palestine.. di Syiria tidak dibenarkan diwar-warkan segala maklumat, tiada media..tidak benarkan bantuan masuk pun.

kata sheikh, “tiada satu pun masjid di syiria yg tidak dibom!”, masjid di hina..org Syiah mencabuli wanita ahli sunnah dlm masjid.

di Syiria tiada Hospital untuk bantu org Sunnah.. jika mereka dibom,mereka dibiarkn macam tu je..kesakitan hingga mati. si emak tak boleh tolong dan akan rahsiakn kematian ahli keluarganya, jika tidak akn ditangkap dn dibunuh juga..

SYIAH buat kekejaman sbb dia brpegang bahawa halal darah ahli sunnah wal jamaah.. mereka percaya jika dpt sembelih ahli sunnah, darahnya di bumi ni..akan dpt bangkitkn ketua mereka nanti iaitu: al Masih ad Dajal laknatullah!!!

Kekejaman Syiah Di Syria

Seorang anggota Jawatankuasa Majlis Kebangsaan Syria, Samir Nasyar mendedahkan bahawa Basyar Al-Asad dan militianya merancang mencetuskan perang saudara di Syria dan memecahkan negara itu. Nasyar berkata, politik yang dilakukan rejim Syria hari ini (iaitu pembunuhan rakyat awam) akan menyebabkan rakyat Syria terpaksa memikul senjata bagi mempertahankan diri. Beliau menyeru pihak antarabangsa masuk campur bagi menggagalkan perancangan Basyar.

Kata beliau, “Pada waktu akan datang, Syria baru akan membentuk negara yang banyak sedangkan revolusi Syria amat jelas iaitu revolusi yang aman akan tetapi rejim Basyar memaksa rakyat bagi mengangkat senjata.”

Lihatlah betapa sadisnya gambar ini. Inilah di antara kezaliman dan betapa binatangnya rejim Bashar membunuh orang Islam Sunni di Syria.

Ulama’ – ulama’ dan para cendiakawan banyak menulis tentang bahayanya fahaman agama syiah ini menyeleweng daripada agama Islam dan yang menyebabkan berlakunya kezaliman yang dasyat dengan menindas sesiapa sahaja yang tidak sealiaran agama dengan mereka.

Syeikh Said Hawwa, tokoh gerakan Islam terkemuka pernah mendedahkan dalam risalah beliau bagaimana pengkhianatan pengasas Revolusi Syiah Iran, Khomeini terhadap Islam. Beliau mededahkan:

“Dalam kitab Kasyful Asrar karangan Khomeini ditulis bagaimana Khomeini menyatakan bahawa di sisi Syiah terdapat Al-Quran atau Mashaf selain “Mashaf Resm Uthmani” yang dipanggil “Mashaf Fatimah”. Mengikut Khomeini, selepas kewafatan Rasulullah s.a.w Jibril masih menurunkan wahyu kepada Fatimah, puteri Baginda s.a.w dalam tempoh 75 hari dan Jibril menceritakan kepada Fatimah perkara-perkara yang akan berlaku di kemudian hari. Antara yang dikhabarkan oleh Jibril kepada Fatimah ialah “AKAN BERLAKU REVOLUSI DI IRAN SATU HARI NANTI”.

Oleh kerana itu, Khomeini tidak pernah mengiktiraf Al-Quran Resm Uthmani yang kita baca pada hari ini kerana bagi mereka,MASHAF FATIMAH adalah lebih sempurna. Inilah antara kesesatan Khomeini yang kononnya disanjung sebagai AYATULLAH dan IMAM!
Kebanyakan Ulama’ Seluruh duni telah pun mengeluarkan Fatwa terhadap apa yang berlaku di bumi Syria ini. Wajiblah kita membantu rakyat Syria kini dalam tindasan kekejaman rejim Fahaman agama syiah.

Kini rakyat syria , mereka sudah tidak mengharapkan sesiapa melainkan bantuan daripada Allah. Saban hari anak-anak dan suami-suami mereka dibunuh dan disembelih oleh rejim Bashar tetapi masyarakat dunia diam dan bisu seribu bahasa.

Sudah tiba masanya meraka keluar berjihad mempertahankan agama dan maruah mereka. Jangan lupa mereka di dalam doa kita. Wallahul musta’an.

Kekejaman Syiah Di Syria

Hasil Carian Search Engine:

  • kekejaman syiah terhadap wanita
  • syiah kejam di syria
  • disebalik negara
  • malaikat di bumi syria
  • negara fahaman syiah
  • syria ada syiah
  • syiria kejamnya
  • syiah syria
  • syiah bunuh di syria
  • Perang saudara diantara mesir dan syria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>