Kekejaman Puak Syiah Di Syria

Adakah anda sebelum ini seperti juga saya,iaitu mengenali Negara Syria sebagai Negara Islam seperti juga negara kita.Terus terang Admin katakan,sebelum ini admin hanya mengenali Negara tersebut seperti Negara-Negara Islam yang lain,malah admin juga sebelum ini tidak juga mengetahui apa itu syiah.

Tetapi sejak mejak berlakunya perang di Iraq,admin mula mencari maklumat apa itu Syiah dan apa kena mengena Syiah itu dengan Iran dan Syria.

Kekejaman puak syiah itu terserlah lagi dengan pembunuhan yang mereka lakukan kepada orang awam yang juga penganut mazhab seperti kita Sunni.

Adik Marwah ‘Adil Bahar tiada pilihan lain kecuali mati mulia dgn pisau sembelihan tentera Bashar.

Kanak-kanak kecil ini tidak sepatutnya menjadi korban kepada kezaliman rejim Basyar jika mereka mempunyai sifat perikemanusiaan. Tetapi Marwah ‘Adil Bahar tiada pilihan lain kecuali mati mulia dengan pisau sembelihan tentera Basyar.
“Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau jadikan kami bersama orang-orang yang zalim”. (Al-A’raaf 7:47)

Sucinya wajah anak kecil ini meskipun hanya kepala yang tinggal. Apa yang perlu kita tahu berkenaan isu yang berlaku di Syria, antaranya ialah :

 

1) Siapakah Bashar Asad yang sebenarnya?
Basyar Assad merupakan anak kepada Hafez Assad yang sangat dikenali dengan kejam sejak rejim ini memerintah Syria. Sejak kecil Basyar Assad diajar oleh ayahnya membunuh bayi. Pada tahun 1982, peristiwa yang berlaku di HAMA hampir 40,000 rakyat Syria mati dibunuh oleh regim Assad. Selepas itu mereka berterusan melakukan kekejaman terhadap rakyat Syria.

2) Apa hubungan Rejim Syria dengan Iran?
Rejim Syria dan Syiah Iran menjadi sekutu yang kuat sejak sekian lamanya. Hal ini kerana bagi menjamin Syiah terus berkembang. Ia juga diketahui umum setelah Khomainie Iran membuat kenyataan terbuka menyokong Assad. Beberapa insiden ketika rakyat Syria melarikan diri ke Lubnan, Hizbullah menghalang dan menembak mereka. Tentera Iran pula ditempatkan di bumbung-bumbung rumah sebagai penembak tepat.
3) Apa hubungan Rusia dan China dengan Assad sehingga mereka menggunakan VETO menghalang usul bagi memberi tekanan kepada rejim?
Sebenarnya mereka merupakan sekutu lama yang saling memberi sokongan terutamanya dalam kebijakan faham sosialis dan komunis mereka (tidak sama tapi hampir serupa terutama dalam menzalimi rakyat). Di samping itu juga, Rusia adalah pembekal senjata paling banyak ke Syria.
4) Apa pula hubungan ٌRejim Syria dengan Israel?
Secara zahirnya kita akan melihat mereka bertindak sebagai anti israel, US, Barat dan memberi ruang dan kesempatan kepada Hamas menentang Israel. Dakwaan ini meleset ketika ditemukan fakta yang menyatakan bahawa Assad telah melakukan kesepakatan sulit dengan Israel dalam isu yang berkaitan dengan Bukit Golan dll.
Assad mendapat imbalan yang besar dari pakatan sulit ini dan dibantu oleh US. Apakah logik bagi sebuah kerajaan yang punya kekuatan tentera dan berada bersempadanan dengan Israel termasuk Iran duduk diam terhadap kekejaman Israel tehadap saudara mereka di Gaza. Manakala menyerahkan Bukit Golan kepada Israel tanpa ada sebab yang munasabah.
Sumber : http://hasnulhadiahmad.com/kanak-kanak-di-bunuh-kejam-oleh-rejim-basyar/

 

Hasil Carian Search Engine:

  • syiah sesat org
  • puak sunni di syria
  • puak syiah di syria
  • keganasan syeria
  • tentera hizbullah syiah
  • pembunuhan puak sunni di syria
  • perikemanusiaan syiah
  • puak syiah d an sunni di iraq
  • Bunuh kejam puak syiah di Iraq
  • syiah zalim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>